Mačka, ktorá zachránila knihy

Sósuke Nacukawa
Ikar • 2022

Rintaró Nacuki je len stredoškolák, no na pleciach mu už leží zodpovednosť za tisíce príbehov. Po milovanom starom otcovi totiž nezdedil len lásku ku knihám, ale aj jeho antikvariát. S antikvariátom j...tikvariátom je však viac starostí ako radostí, a tak sa ho rozhodne zavrieť. Vtedy sa pred ním zjaví hovoriaca mačka a požiada ho, aby jej pomohol knihy zachrániť. Mnohé z nich sú opustené a zdá sa, že vyslobodiť ich od nedbanlivých majiteľov dokáže iba táto netradičná dvojica. A tak sa mačací knižný ochranca a Rintaró vydávajú na úžasnú výpravu do sveta fantázie, do spletitých bludísk, kde na nich čaká nejedno dobrodružstvo. Stretávajú muža, ktorý necháva knihy hynúť na poličkách, neuvedomelého mučiteľa kníh, ktorý z nich vystrihuje časti, aby iným uľahčil čítanie, alebo riaditeľa vydavateľstva, ktorý je posadnutý písaním bestsellerov. Ostáva posledná úloha – bludisko vedúce do ríše, kam sa odvážia vstúpiť len tí najudatnejší. Dokáže to aj Rintaró?
Viac

Autor: Sósuke NacukawaOriginálny názov: 本を守ろうとする猫の話Vydavateľstvo: Ikar 2022Séria: -Diel:  -Počet strán: 224Žáner:  fikciaMoje hodnotenie knihy: 4*/5*Moje hodnotenie obálky: 4*/5*Anotácia:Rintaró Nacuki je len stredoškolák, no na pleciach mu už leží zodpovednosť za tisíce príbehov. Po milovanom starom otcovi totiž nezdedil len lásku ku knihám, ale aj antikvariát. S antikvariátom je však viac[...]

Rintaró Nacuki je len stredoškolák, no na pleciach mu už leží zodpovednosť za tisíce príbehov. Po milovanom starom otcovi totiž nezdedil len lásku ku knihám, ale aj jeho antikvariát. S antikvariátom je však viac starostí ako radostí, a tak sa ho rozhodne zavrieť. Vtedy sa pred ním zjaví hovoriaca mačka a požiada ho, aby jej pomohol knihy zachrániť. Mnohé z nich sú opustené a zdá sa, že vyslobodiť ich od nedbanlivých majiteľov dokáže iba táto netradičná dvojica. A tak sa mačací knižný ochranca a Rintaró vydávajú na úžasnú výpravu do sveta fantázie, do spletitých bludísk, kde na nich čaká nejedno dobrodružstvo. Stretávajú muža, ktorý necháva knihy hynúť na poličkách, neuvedomelého mučiteľa kníh, ktorý z nich vystrihuje časti, aby iným uľahčil čítanie, alebo riaditeľa vydavateľstva, ktorý je posadnutý písaním bestsellerov. Ostáva posledná úloha – bludisko vedúce do ríše, kam sa odvážia vstúpiť len tí najudatnejší. Dokáže to aj Rintaró?

Mohlo by sa vám páčiť