Tajomstvá slávnych výrokov

Zuzanna Kisielewska
Stonožka • 2022

Odhaľte, ako vznikli známe latinské a grécke výroky!Viete, čo znamená nolens volens? Ktorého rímskeho vojvodcu cituje americký raper? A čo hlása nápis vytesaný na trenčianskom hradnom brale?S touto zá...rale?S touto zábavnou ilustrovanou zbierkou slávnych citátov a výrokov zistíte, že latinčina je stále živá a môžete sa s ňou stretnúť na ulici, na internete a dokonca aj v peňaženke. No nielen to. Vydajte sa na cestu do čias, keď boli učenci ochotní za vedu položiť život a figa sa stala zámienkou na vyhlásenie vojny, a zistite, čo sa skrýva za slávnymi latinskými a gréckymi výrokmi, ktoré dodnes používame.
Viac

Autor: Zuzanna KisielewskaOriginálny názov: Nolens volens czyli Chcąc nie chcącVydavateľstvo: Stonožka 2022Séria:  -Diel: -Počet strán: 120Žáner:  lit.faktuMoje hodnotenie knihy: 5/5Moje hodnotenie obálky: 5/5Anotácia:Odhaľte, ako vznikli známe latinské a grécke výroky!Viete, čo znamená nolens volens? Ktorého rímskeho vojvodcu cituje americký raper? A čo hlása nápis vytesaný na trenčianskom[...]

Odhaľte, ako vznikli známe latinské a grécke výroky!Viete, čo znamená nolens volens? Ktorého rímskeho vojvodcu cituje americký raper? A čo hlása nápis vytesaný na trenčianskom hradnom brale?S touto zábavnou ilustrovanou zbierkou slávnych citátov a výrokov zistíte, že latinčina je stále živá a môžete sa s ňou stretnúť na ulici, na internete a dokonca aj v peňaženke. No nielen to. Vydajte sa na cestu do čias, keď boli učenci ochotní za vedu položiť život a figa sa stala zámienkou na vyhlásenie vojny, a zistite, čo sa skrýva za slávnymi latinskými a gréckymi výrokmi, ktoré dodnes používame.

Mohlo by sa vám páčiť