Duchovný boj púštnych otcov

Dominik Chmielewski
Zachej • 2022

Aké fascinujúce je pravé kresťanstvo! Cesta duchovného života, ktorej cieľom je zjednotenie sa s Bohom v mystickej kontemplácii, je to najúžasnejšie dobrodružstvo, aké zažijeme na zemi. Prístup na ňu ...Prístup na ňu má každý kresťan, ktorý si z nej urobí opravdivú vášeň namiesto toho, aby vnímal kresťanstvo len ako súbor morálnych zákazov a príkazov, povinnosť chodiť do kostola, každý deň sa modliť ruženec a nejesť v piatok mäso. Útla knižka otca Dominika Chmielewského nás pozýva do školy kontemplatívnej modlitby, ktorá stavia na výnimočnej a obdivuhodnej duchovnej tradícii púštnych otcov a kresťanských mystikov, akým bol aj Evagrius z Pontu. Učenie tohto majstra duchovného života aj dnešného človeka presvedčí, že nemusí hľadať duchovné hodnoty v cudzích spiritualitách, ktoré sú pre kresťana nebezpečné nádherné poklady kresťanskej spirituality naplnia jeho dušu všetkou radosťou. Zatiahnime spoločne na hlbinu života modlitby, duchovného boja a rozlišovania duchov, aby sme po tejto namáhavej, dramatickej, no tajomne krásnej ceste došli až na miesto v našom vnútri, kde prebýva Najsvätejšia Trojica.
Viac

  • Počet strán: 72 strán
  • ISBN13:9788082113580

Duchovný boj a rozlišovanie duchov (recenzia) Aj napriek krátkosti je kniha Duchvný boj púštnych otcov veľmi poučná a prináša svetlo do našich tmavých dní. Pozostáva z piatich kapitol, prostredníctvom ktorých spoznávame myslenie pustovníkov žijúcich na púšti, hľadajúcich spojenie s Bohom. V tichosti a opustenosti začuli Otcov jemný hlas, ktorý sa prihovára nám všetkým, ale pre hlučnosť doby,[...]

Aké fascinujúce je pravé kresťanstvo! Cesta duchovného života, ktorej cieľom je zjednotenie sa s Bohom v mystickej kontemplácii, je to najúžasnejšie dobrodružstvo, aké zažijeme na zemi. Prístup na ňu má každý kresťan, ktorý si z nej urobí opravdivú vášeň namiesto toho, aby vnímal kresťanstvo len ako súbor morálnych zákazov a príkazov, povinnosť chodiť do kostola, každý deň sa modliť ruženec a nejesť v piatok mäso. Útla knižka otca Dominika Chmielewského nás pozýva do školy kontemplatívnej modlitby, ktorá stavia na výnimočnej a obdivuhodnej duchovnej tradícii púštnych otcov a kresťanských mystikov, akým bol aj Evagrius z Pontu. Učenie tohto majstra duchovného života aj dnešného človeka presvedčí, že nemusí hľadať duchovné hodnoty v cudzích spiritualitách, ktoré sú pre kresťana nebezpečné nádherné poklady kresťanskej spirituality naplnia jeho dušu všetkou radosťou. Zatiahnime spoločne na hlbinu života modlitby, duchovného boja a rozlišovania duchov, aby sme po tejto namáhavej, dramatickej, no tajomne krásnej ceste došli až na miesto v našom vnútri, kde prebýva Najsvätejšia Trojica.

Mohlo by sa vám páčiť