Obvinená

Lucia Sasková

Úspešná slovenská spisovateľka Lucia Sasková sa vo svojom najnovšom desiatom románe opäť vracia k téme ľudskej psychiky, ktorou zaujala čitateľov už v románoch Nebezpečná a Rozpoltená. Napínavý príbeh...á. Napínavý príbeh s detektívnou zápletkou poukazuje na tajomné zákutia ľudskej duše a krehkosť duševného zdravia. Hlavná hrdinka sa ocitá na psychiatrickej klinike na treťom poschodí, z ktorého sa väčšina pacientov nikdy nedostane, keďže je vyhradené pre najťažšie prípady. Kedy a ako sa tam ocitla? A najmä prečo? Netuší. Má nesmierny strach z ľudí, dostáva záchvaty paniky, trpí depresiou a agresívne správanie jej nedovoľuje racionálne myslieť. Lekári sa jej snažia pomôcť, no ona nie je schopná spolupracovať. Časom sa dozvedá, že je obvinená z najťažšieho zločinu – z vraždy. Vôbec si nespomína, že by ju spáchala, a tak má jediný cieľ: rozpamätať sa. Kto je tajomný muž, ktorý stáva v noci pod jej oknom? Ako sa dostane z oddelenia, odkiaľ niet návratu? A nájde sa niekto, kto uverí, že je nevinná a na psychiatriu vôbec nepatrí?
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788022023320

VYDAVATEĽSTVO: Slovenský spisovateľ ROK VYDANIA: 2021 ŽÁNER: Román POČET STRÁN: 280 VÄZBA: pevná   „Nič nie je krutejšie ako šialenstvo…“ (str. 3)   O knihe Hlavná hrdinka sa jedného dňa prebúdza na treťom poschodí psychiatrickej kliniky, na mieste, ktoré je... The post RECENZIA: Lucia Sasková – Obvinená appeared first on Prečítané.sk.

AUTOR: Lucia SaskováNÁZOV: ObvinenáVYDAVATEĽSTVO: Slovenský spisovateľROK VYDANIA: 2021POČET STRÁN: 280Hlavná hrdinka sa ocitá na psychiatrickej klinike na treťom poschodí, z ktorého sa väčšina pacientov nikdy nedostane, keďže je vyhradené pre najťažšie prípady. Kedy a ako sa tam ocitla? A najmä prečo? Netuší. Má nesmierny strach z ľudí, dostáva záchvaty paniky, trpí depresiou a agresívne[...]

Slovenskú autorku Luciu Saskovú som prvýkrát prečítala pred tromi rokmi. Kniha Odsúdená mi vyrazila dych a doteraz ju mám zafixovanú akoContinue Reading

Úspešná slovenská spisovateľka Lucia Sasková sa vo svojom najnovšom desiatom románe opäť vracia k téme ľudskej psychiky, ktorou zaujala čitateľov už v románoch Nebezpečná a Rozpoltená. Napínavý príbeh s detektívnou zápletkou poukazuje na tajomné zákutia ľudskej duše a krehkosť duševného zdravia. Hlavná hrdinka sa ocitá na psychiatrickej klinike na treťom poschodí, z ktorého sa väčšina pacientov nikdy nedostane, keďže je vyhradené pre najťažšie prípady. Kedy a ako sa tam ocitla? A najmä prečo? Netuší. Má nesmierny strach z ľudí, dostáva záchvaty paniky, trpí depresiou a agresívne správanie jej nedovoľuje racionálne myslieť. Lekári sa jej snažia pomôcť, no ona nie je schopná spolupracovať. Časom sa dozvedá, že je obvinená z najťažšieho zločinu – z vraždy. Vôbec si nespomína, že by ju spáchala, a tak má jediný cieľ: rozpamätať sa. Kto je tajomný muž, ktorý stáva v noci pod jej oknom? Ako sa dostane z oddelenia, odkiaľ niet návratu? A nájde sa niekto, kto uverí, že je nevinná a na psychiatriu vôbec nepatrí?

Mohlo by sa vám páčiť