V2

Robert Harris
Slovart • 2021

November 1944. Hitler vkladá všetku nádej aj finančné prostriedky Tretej ríše do zbrane, ktorá má zmeniť neúspešný priebeh vojny a poraziť Veľkú Britániu. V tajnej podzemnej továrni väzni vyrábajú ...ni väzni vyrábajú súčiastky rakety V2, ktorú vyvinuli vedci vo vojenskom výskumnom stredisku v Peenemünde. Na základni v lesoch, mimo dostrelu spojeneckých lietadiel, pripravuje raketový inžinier Rudi Graf pod prísnym dohľadom SS ničivú strelu na odpálenie. Na druhom brehu Severného mora sa mladá Angličanka Kay Caton-Walshová pripojí k zvláštnemu oddielu britskej rozviedky. Boj s neviditeľným nepriateľom sa začína.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788055650081

Robert Harris sa po nevšednom "historicko-apokalyptickom" Druhom spánku znovu vracia k tematike druhej svetovej vojny. Na tomto poli sa prejavuje ako suverén, preniká do viac i menej známych súvislostí a na dejinotvorné udalosti nahliada s pochopením a úctou k hrdinom, ktorých mená sa napriek nepopierateľným zásluhám nedostali do učebníc dejepisu. Z autorových románov inšpirovaných pohnutým[...]

November 1944. Hitler vkladá všetku nádej aj finančné prostriedky Tretej ríše do zbrane, ktorá má zmeniť neúspešný priebeh vojny a poraziť Veľkú Britániu. V tajnej podzemnej továrni väzni vyrábajú súčiastky rakety V2, ktorú vyvinuli vedci vo vojenskom výskumnom stredisku v Peenemünde. Na základni v lesoch, mimo dostrelu spojeneckých lietadiel, pripravuje raketový inžinier Rudi Graf pod prísnym dohľadom SS ničivú strelu na odpálenie. Na druhom brehu Severného mora sa mladá Angličanka Kay Caton-Walshová pripojí k zvláštnemu oddielu britskej rozviedky. Boj s neviditeľným nepriateľom sa začína.

Mohlo by sa vám páčiť