Snehuliak Kýchalko

Maureen Wright
Tatran • 2020

Zábavná, vtipná a poučná – to sú hlavné prívlastky tejto hravej knihy. Mrazivý vietor víri snehové vločky, no našich troch kamarátov ani fujavica neodradí, aby si postavili snehuliaka – Kýchalka. Je ...a – Kýchalka. Je to zvláštny snehuliak, neustále sa sťažuje, že mu je zima a ostošesť kýcha. Kamaráti mu ochotne pomáhajú, požičajú mu čiapku, šál, dokonca kabát, ponúknu teplé kakao, horúci kúpeľ či rozložia ohník. Kýchalko všetko s radosťou prijme – a ako to skončí? Zohreje sa?
Viac

K zimnému obdobiu patria bezpochyby aj knihy so zimnou tematikou. Či už v beletrii pre dospelých alebo v detskej literatúre. Jednu detskú vám dnes predstavím. Snehuliak Kýchalko je z pera Maureen Wrightovej. O ilustrácie sa postaral Stephen Gilpin. Tri detičky si v mrazivom zimnom počasí postavia snehuliaka. Ten však nie je len taký obyčajný. Stále kýcha a sťažuje sa, že mu je … Čítať ďalej[...]

Zábavná, vtipná a poučná – to sú hlavné prívlastky tejto hravej knihy. Mrazivý vietor víri snehové vločky, no našich troch kamarátov ani fujavica neodradí, aby si postavili snehuliaka – Kýchalka. Je to zvláštny snehuliak, neustále sa sťažuje, že mu je zima a ostošesť kýcha. Kamaráti mu ochotne pomáhajú, požičajú mu čiapku, šál, dokonca kabát, ponúknu teplé kakao, horúci kúpeľ či rozložia ohník. Kýchalko všetko s radosťou prijme – a ako to skončí? Zohreje sa?

Mohlo by sa vám páčiť