Playstation - Svet snov

Alfie Bown

Počítačové hry nepochopíme pomocou analýzy našej spoločenskej reality, práve naopak: ak chceme pochopiť, ako funguje naša spoločnosť, musíme poznať hry. A Alfie Bown to robí na takej vysokej úrovni, ž...ysokej úrovni, že stvoril okamžitú klasiku, knihu, ktorú si musí prečítať každý, kto sa chce vyznať v našom zmätenom spoločenskom svete. Playstation Svet snov sa nedá pustiť z ruky. Keď ju raz začnete čítať, stanete sa na nej závislý... tak ako na dobrej počítačovej hre! Slavoj Žižek.
Viac

  • Počet strán: 176 strán
  • ISBN13:9788097347710

Knihu PlayStation – svet snov (PlayStation Dreamworld, 2017) od Alfieho Bowna, ktorý pôsobí na katedre mediálneho umenia na univerzite Royal Holloway v Londýne, možno vnímať ako úvod do digitálnych game studies, doslova „herných štúdií“ (s. 81), zaoberajúcich sa v rámci ludologického výskumu kulturálnou analýzou videohier. Jej zdanlivo triviálny názov zároveň naznačuje pomerne komplikovanú[...]

Počítačové hry nepochopíme pomocou analýzy našej spoločenskej reality, práve naopak: ak chceme pochopiť, ako funguje naša spoločnosť, musíme poznať hry. A Alfie Bown to robí na takej vysokej úrovni, že stvoril okamžitú klasiku, knihu, ktorú si musí prečítať každý, kto sa chce vyznať v našom zmätenom spoločenskom svete. Playstation Svet snov sa nedá pustiť z ruky. Keď ju raz začnete čítať, stanete sa na nej závislý... tak ako na dobrej počítačovej hre! Slavoj Žižek.

Mohlo by sa vám páčiť