Cudzinec

Pavol Božík
Ikar • 2020

Úspešný hudobný producent Jakub má na Slovensku život, ktorý mu možno iba závidieť. A práve závisť, nekompetentnosť ľudí, s ktorými musí spolupracovať, ale aj katastrofálna spoločenská situácia, korup...enská situácia, korupcia na najvyšších miestach a byrokracia v úradoch sú dôvodom, prečo sa v štyridsiatich štyroch rokoch rozhodne začať odznova v Nórsku. Necháva za sebou stres, prácu i jedno tajomstvo, ktorému sa za tie roky prispôsobil natoľko, že ho už ani nevníma. Netuší, že sa jeho nový život pretne s rodinou zo susedstva, a to až tak intenzívne, že sa presvedčí, že minulosť nemá problém prekonať ani dvetisíc kilometrov a dostihnúť ho na ďalekom severe. Všetko, o čom Jakub sníval, sa plní, lenže objavia sa záležitosti, o ktorých si myslel, že ostali za hranicou alebo sa ho netýkajú. A tak musí zabojovať s minulosťou i s démonmi budúcnosti.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788055170138

Cudzinec je nová slovenská oddychovka, ktorá vás zavedie do krajiny fjordov. Pochvaľuje si ju aj spevák Peter Nagy: „Je to príjemné prekvapenie. Autorov knižný debut a pritom zaujímavý, neokukaný príbeh s nezvyčajným a nečakaným prepojením hlavných hrdinov v čase. Cudzinec... The post Kniha Cudzinec od slovenského autora Pavla Božíka vás zavedie do krajiny fjordov appeared first on Prečítané.sk.

Úspešný hudobný producent Jakub má na Slovensku život, ktorý mu možno iba závidieť. A práve závisť, nekompetentnosť ľudí, s ktorými musí spolupracovať, ale aj katastrofálna spoločenská situácia, korupcia na najvyšších miestach a byrokracia v úradoch sú dôvodom, prečo sa v štyridsiatich štyroch rokoch rozhodne začať odznova v Nórsku. Necháva za sebou stres, prácu i jedno tajomstvo, ktorému sa za tie roky prispôsobil natoľko, že ho už ani nevníma. Netuší, že sa jeho nový život pretne s rodinou zo susedstva, a to až tak intenzívne, že sa presvedčí, že minulosť nemá problém prekonať ani dvetisíc kilometrov a dostihnúť ho na ďalekom severe. Všetko, o čom Jakub sníval, sa plní, lenže objavia sa záležitosti, o ktorých si myslel, že ostali za hranicou alebo sa ho netýkajú. A tak musí zabojovať s minulosťou i s démonmi budúcnosti.

Mohlo by sa vám páčiť