Svätá Rita - dych odpustenia

Natalino Monopoli Remo Piccolomini
Zachej • 2015

Manželka, matka, vdova, augustiniánska mníška. Sila jednej veľkej ženy, výnimočnosť veľkej svätice. Svätá nemožných vecí: tak je všeobecne známa, milovaná a uctievaná Rita z Cascie. Okolo jej postavy .... Okolo jej postavy sa postupom času rozvinula bohatá ľudová tradícia. Najskôr dievča, potom manželka, matka, vdova a nakoniec rehoľníčka. Počas svojho života žila evanjeliový zákon odpúšťania a tak až dodnes ukazuje jedinú cestu pre budovanie pokoja v rodine, v spoločnosti, vo svete. S úmyslom zostať vernými historickosti faktov, avšak bez vylúčenia niečoho, čo nám podáva tradícia, autori napísali tento nový životopis. Kniha obsahuje 16 strán farebných fotografií z Cascie.
Viac

  • Počet strán: 162 strán
  • ISBN13:9788097188122

Musím sa priznať, že nemám celkom ozrejmený úplný zoznam svätcov, ktorých Cirkev nazýva pomocníkmi v beznádejných situáciách. No ak už, tak mám svojich 3 obľúbencov: svätý Júda Tadeáš, svätá Filoména a svätá Rita. Všetci traja sú označovaní ako pomocníci v zúfalých chvíľach a beznádejných situáciách. Teda sú tým aspoň známi. Keďže 22. mája máme sviatok jedného z nich, a to Read more...

Manželka, matka, vdova, augustiniánska mníška. Sila jednej veľkej ženy, výnimočnosť veľkej svätice. Svätá nemožných vecí: tak je všeobecne známa, milovaná a uctievaná Rita z Cascie. Okolo jej postavy sa postupom času rozvinula bohatá ľudová tradícia. Najskôr dievča, potom manželka, matka, vdova a nakoniec rehoľníčka. Počas svojho života žila evanjeliový zákon odpúšťania a tak až dodnes ukazuje jedinú cestu pre budovanie pokoja v rodine, v spoločnosti, vo svete. S úmyslom zostať vernými historickosti faktov, avšak bez vylúčenia niečoho, čo nám podáva tradícia, autori napísali tento nový životopis. Kniha obsahuje 16 strán farebných fotografií z Cascie.

Mohlo by sa vám páčiť