Diabolské posadnutia a exorcizmus

Francesco Bamonte
Zachej • 2018

Často sa opakujúca otázka, ktorú kladú ľudia a kňazi tým, ktorí sa venujú delikátnej službe exorcizmu, znie: Ako zistíme, kedy je osoba naozaj posadnutá diablom? Na túto otázku sa snaží odpovedať ...snaží odpovedať kniha Francesca Bamonteho, ktorá zároveň poskytuje prehľad katolíckej náuky o diablovi a jeho mimoriadnom pôsobení, počnúc biblickými odkazmi cez Katechizmus Katolíckej cirkvi až po príhovory Pavla VI. a Jána Pavla II. a predtým ešte objasnením myslenia dvoch veľkých učiteľov Cirkvi: sv. Augustína a sv. Tomáša Akvinského. Osobitná pozornosť je venovaná dvom spôsobom pôsobenia Zlého: bežnému a mimoriadnemu, ktoré sa prejavuje javmi infestácie, vexácie, obsesie a posadnutia diablom. Autor poskytuje v tejto časti všetky potrebné podklady pre to, aby pomohol rozlíšiť, kedy ide o skutočnú posadnutosť diablom a kedy nie. Prednosťou tohto diela je, že poskytuje bezpečné kritéria na priblíženie sa k nevyspytateľnému tajomstvu, ktoré tento druh zápasu zahŕňa a to nielen pre samotných exorcistov, ale aj pre kňazov a laikov. Kniha je cirkevne schválená.
Viac

  • Počet strán: 196 strán
  • ISBN13:9788089866199

Diabolské posadnutia a exorcizmus (recenzia) Téma, o ktorej sa veľmi nehovorí, no napriek tomu je veľmi podstatná a nemala by byť zanedbávaná! Je veľmi dôležité starať sa aj o svoje duchovné zdravie. Taktiež je potrebné byť uvedomelý aj v témach duchovného boja, ktorý sa chtiac-nechtiac môže týkať každého z nás. Hovorí sa, že o diablovi Read more...

Často sa opakujúca otázka, ktorú kladú ľudia a kňazi tým, ktorí sa venujú delikátnej službe exorcizmu, znie: Ako zistíme, kedy je osoba naozaj posadnutá diablom? Na túto otázku sa snaží odpovedať kniha Francesca Bamonteho, ktorá zároveň poskytuje prehľad katolíckej náuky o diablovi a jeho mimoriadnom pôsobení, počnúc biblickými odkazmi cez Katechizmus Katolíckej cirkvi až po príhovory Pavla VI. a Jána Pavla II. a predtým ešte objasnením myslenia dvoch veľkých učiteľov Cirkvi: sv. Augustína a sv. Tomáša Akvinského. Osobitná pozornosť je venovaná dvom spôsobom pôsobenia Zlého: bežnému a mimoriadnemu, ktoré sa prejavuje javmi infestácie, vexácie, obsesie a posadnutia diablom. Autor poskytuje v tejto časti všetky potrebné podklady pre to, aby pomohol rozlíšiť, kedy ide o skutočnú posadnutosť diablom a kedy nie. Prednosťou tohto diela je, že poskytuje bezpečné kritéria na priblíženie sa k nevyspytateľnému tajomstvu, ktoré tento druh zápasu zahŕňa a to nielen pre samotných exorcistov, ale aj pre kňazov a laikov. Kniha je cirkevne schválená.

Mohlo by sa vám páčiť