Nezvyčajné priateľstvá vo svete rastlín a zvierat

(Emilia Dziubak)
Stonožka • 2019

Kocúrovi Homérovi chýba ozajstný priateľ, a tak sa vydá do sveta hľadať ho. Najprv sa však musí zamyslieť, čo je v priateľstve najdôležitejšie. Vzájomná pomoc, nezištnosť alebo vernosť? Počas putovani...nosť? Počas putovania stretáva pozoruhodné dvojice: mravca a vošku, štítovca a žraloka, opicu kapucína a figovník, vlka a krkavca, bociana a vrabca, korytnačku sloniu a Darwinowho ostrovčana a veľa ďalších. Podarí sa Homérovi nájsť spriaznenú dušu? Emilia Dziubaková nádherným spôsobom spája príbeh o priateľstve so zaujímavosťami zo života zvierat, rastlín a húb.
Viac

  • Počet strán: 28 strán
  • ISBN13:9788055167008

Emilia Dziubaková je poľská ilustrátorka a autorka, ktorá je veľmi obľúbená aj u nás. Hlavne vďaka jej fantastickému Roku v lese. Táto novinka zo Stonožky je tiež o zvieratách. Teda o ich vzťahoch. Ak budeme dobre poznať prírodu, pomôže to porozumieť aj nám samým. Možno […]

Kocúrovi Homérovi chýba ozajstný priateľ, a tak sa vydá do sveta hľadať ho. Najprv sa však musí zamyslieť, čo je v priateľstve najdôležitejšie. Vzájomná pomoc, nezištnosť alebo vernosť? Počas putovania stretáva pozoruhodné dvojice: mravca a vošku, štítovca a žraloka, opicu kapucína a figovník, vlka a krkavca, bociana a vrabca, korytnačku sloniu a Darwinowho ostrovčana a veľa ďalších. Podarí sa Homérovi nájsť spriaznenú dušu? Emilia Dziubaková nádherným spôsobom spája príbeh o priateľstve so zaujímavosťami zo života zvierat, rastlín a húb.

Mohlo by sa vám páčiť