Kniha Prachu: Tajné spoločenstvo

Philip Pullman
Ikar • 2020

Od udalostí odohrávajúcich sa v La Belle Sauvage uplynulo dvadsať rokov. Vtedy sa Lyra Belacqua ocitla na začiatku rušnej cesty svojho života. V Tajnom spoločenstve ju spoznávame ako Lyru Zlatoústu. U...toústu. Už dávno nie je dieťa... Lyrin vzťah s jej démonom Pantalaimonom sa natoľko komplikuje, že sa obaja dostávajú na miesta a do zložitých situácií, o akých by sa im ani nesnívalo. Aj Malcolm, ten chlapec s loďkou, ktorý sa kedysi odhodlal zachrániť maličkú Lyru pred povodňou a prenasledovateľmi, sa vydáva na cestu, teraz už ako zrelý muž so zmyslom pre povinnosť a s túžbou konať správne. Ich nebezpečné a dobrodružné cesty vedú naprieč Európou až do Ázie za strateným mestom démonov, tajomstvami púšte a záhadou tajomného prachu. Martinus.sk · Čítanie z knihy KNIHA PRACHU – 2.diel (Philip Pullman)
Viac

Druhý diel série Kniha prachu – Tajné spoločenstvo, a vlastne celá séria, je veľmi nápaditá dobrodružná séria, v ktorej sa opäť ukazuje Pullmanov talent vytvoriť strhujúci príbeh. Okrem akcie, dobrodružstva a fantasy sveta je to však aj skvelý pohľad na... The post Druhý diel fantasy série Kniha Prachu od Philipa Pullmana vás opäť vezme za úžasným dobrodružstvom appeared first on Prečítané.sk.

Od udalostí odohrávajúcich sa v La Belle Sauvage uplynulo dvadsať rokov. Vtedy sa Lyra Belacqua ocitla na začiatku rušnej cesty svojho života. V Tajnom spoločenstve ju spoznávame ako Lyru Zlatoústu. Už dávno nie je dieťa... Lyrin vzťah s jej démonom Pantalaimonom sa natoľko komplikuje, že sa obaja dostávajú na miesta a do zložitých situácií, o akých by sa im ani nesnívalo. Aj Malcolm, ten chlapec s loďkou, ktorý sa kedysi odhodlal zachrániť maličkú Lyru pred povodňou a prenasledovateľmi, sa vydáva na cestu, teraz už ako zrelý muž so zmyslom pre povinnosť a s túžbou konať správne. Ich nebezpečné a dobrodružné cesty vedú naprieč Európou až do Ázie za strateným mestom démonov, tajomstvami púšte a záhadou tajomného prachu. Martinus.sk · Čítanie z knihy KNIHA PRACHU – 2.diel (Philip Pullman)

Mohlo by sa vám páčiť