Sladké sny, ježko

Giuditta Campello
Stonožka • 2023

O ježkovi, ktorý si želá zažiť čaro jesene so svojimi priateľmi Do lesa zavítala jeseň: vzduch je svieži, pôda vlhšia a tmavšia, koruny stromov sa sfarbili dozlatista. Zvieratká sa tešia z jesennej kr...ia z jesennej krásy všade navôkol, iba ježko smúti. Odmieta sa uložiť na zimný spánok a rozlúčiť sa s priateľmi. Veď aj on túži zbierať huby, gaštany, farebné lístie. No nech sa snaží, ako chce, hlava mu oťažieva a premáha ho únava. Zdá sa, že zimný odpočinok ho predsa len neminie... Jeho lesní priatelia sa však nehodlajú zmieriť s odchodom ježka do brlôžka bez poriadnej oslavy a darčekov! Poetický príbeh o zmenách v lese či v správaní zvieratiek na jeseň. Silné puto priateľstva však nič nezmení. Knihu o jemné ilustrácie obohatila Arianna Ciccio.
Viac

Sumár recenzie
Recenzia na knihu "Sladké sny Jezko" vyjadruje, že kniha je plná zábavy a vzrušenia. Príbeh sa točí okolo postavy Jezka, ktorého sladké sny sa stávajú skutočnosťou. Čitatelia sú od začiatku strhnutí do dobrodružstva Jezka, ktoré je napínavé a neustále pridáva nové prekvapenia. Recenzent vyzdvihuje originalitu príbehu a zručné prepojenie fantázie s realitou. Kniha je vhodná pre deti aj dospelých, ktorí ocenia dobre napísaný a pútavý príbeh.

O ježkovi, ktorý si želá zažiť čaro jesene so svojimi priateľmi Do lesa zavítala jeseň: vzduch je svieži, pôda vlhšia a tmavšia, koruny stromov sa sfarbili dozlatista. Zvieratká sa tešia z jesennej krásy všade navôkol, iba ježko smúti. Odmieta sa uložiť na zimný spánok a rozlúčiť sa s priateľmi. Veď aj on túži zbierať huby, gaštany, farebné lístie. No nech sa snaží, ako chce, hlava mu oťažieva a premáha ho únava. Zdá sa, že zimný odpočinok ho predsa len neminie... Jeho lesní priatelia sa však nehodlajú zmieriť s odchodom ježka do brlôžka bez poriadnej oslavy a darčekov! Poetický príbeh o zmenách v lese či v správaní zvieratiek na jeseň. Silné puto priateľstva však nič nezmení. Knihu o jemné ilustrácie obohatila Arianna Ciccio.

Mohlo by sa vám páčiť