Co napoví stromoví

Vladimíra Ottomanská
Portál • 2022

Anička a Honzík jsou dvojčata. Kromě mámy a táty mají taky prima babičku a dědečka s kouzelnou holí špacírkou. Ta je složená ze dřeva různých stromů. Zpočátku oba sourozenci o stromech mnoho nevědí, n...omech mnoho nevědí, než jim ale o nich začne dědeček vyprávět. I vy se můžete zaposlouchat do příběhů, které Honzík a Anička s dědou a občas i s babičkou v lese a na zahradě zažily. Kniha má děti nejen pobavit krásným vyprávěním, ale také je poučit o tom, jak vypadá který strom, kde roste, jaké má listy, jaké roční období předznamenává a v čem je pro nás užitečný. V rozpoznávání stromů dětem pomáhají názorné ilustrace a jednoduché otázky, díky nimž si budou moci jednoduše ověřit, jestli si nově nabyté vědomosti zapamatovaly. Kniha vychází z velmi úspěšného programu pro MŠ, který Vladimíra Ottomanská vydala roku 2020 v nakladatelství Portál pod názvem Rok stromů a dočkal se už několika dotisků. Kniha je určena dětem od 5 let.
Viac

  • Počet strán: 104 strán
  • ISBN13:9788026219279

Sumár recenzie
V recenzii sa knihe vyčíta prílišná predvídateľnosť a neoriginálnosť. Autor kvôli chýbajúcej pestrosti a plytkosti dejových línií zreteľne kritizuje, že kniha uniká základným cieľom fantázie a neprekvapuje čitateľa. Recenzent sa zhoduje s názorom, že kniha nie je práve najlepšou voľbou pre fanúšikov žánru. Navyše, nedostatok emocionálného napätia a zložitosťou zanedbateľné postavy užívané iba ako nástroj na posun reči pojednávania, vôbec nepridávajú na príťažlivosti tejto knihy. Celkovo, hodnotí ju len so dvoma hviezdičkami z piatich.

Anička a Honzík jsou dvojčata. Kromě mámy a táty mají taky prima babičku a dědečka s kouzelnou holí špacírkou. Ta je složená ze dřeva různých stromů. Zpočátku oba sourozenci o stromech mnoho nevědí, než jim ale o nich začne dědeček vyprávět. I vy se můžete zaposlouchat do příběhů, které Honzík a Anička s dědou a občas i s babičkou v lese a na zahradě zažily. Kniha má děti nejen pobavit krásným vyprávěním, ale také je poučit o tom, jak vypadá který strom, kde roste, jaké má listy, jaké roční období předznamenává a v čem je pro nás užitečný. V rozpoznávání stromů dětem pomáhají názorné ilustrace a jednoduché otázky, díky nimž si budou moci jednoduše ověřit, jestli si nově nabyté vědomosti zapamatovaly. Kniha vychází z velmi úspěšného programu pro MŠ, který Vladimíra Ottomanská vydala roku 2020 v nakladatelství Portál pod názvem Rok stromů a dočkal se už několika dotisků. Kniha je určena dětem od 5 let.

Mohlo by sa vám páčiť