Čudná príhoda so psom uprostred noci

Mark Haddon (Alena Redlingerová)
Ikar • 2004

Čudná príhoda so psom uprostred noci je úplne iná detektívka ako ostatné. Detektívom a zároveň rozprávačom príbehu je Christopher Boone, pätnásťročný chlapec s Aspergerovým syndrómom, čo je druh autiz...om, čo je druh autizmu. Vyzná sa dobre v matematike, pozná všetky krajiny sveta a ich hlavné mestá a vie všetky prvočísla až po 7057, ale o ľuďoch nevie takmer nič. Miluje zoznamy, vzory a pravdu. Nenávidí žltú a hnedú farbu a dotyky. Nikdy nešiel sám ďalej ako na koniec ulice, no keď nájde na dvore zavraždeného susedkinho psa, vydáva sa na hrôzostrašnú cestu, ktorá mu prevráti celý život naruby.Christopher je úžasný hrdina a Mark Haddon dojímavo, veľmi vtipne a dokonale presvedčivo opisuje jeho svet.
Viac

Autor: Mark HaddonOriginálny názov: The Curious Incident of the Dog in the                                       Night-TimeVydavateľstvo: Lindeni, 2022Séria: -Diel: -Počet strán: 232Žáner: románMoje hodnotenie knihy: 3*/5*Moje hodnotenie obálky: 4*/5*Anotácia:Táto kniha je detektívka. No nie je to celkom obyčajná detektívka. Vyšetrovateľom a zároveň rozprávačom príbehu je Christopher Boone,[...]

Čudná príhoda so psom uprostred noci je úplne iná detektívka ako ostatné. Detektívom a zároveň rozprávačom príbehu je Christopher Boone, pätnásťročný chlapec s Aspergerovým syndrómom, čo je druh autizmu. Vyzná sa dobre v matematike, pozná všetky krajiny sveta a ich hlavné mestá a vie všetky prvočísla až po 7057, ale o ľuďoch nevie takmer nič. Miluje zoznamy, vzory a pravdu. Nenávidí žltú a hnedú farbu a dotyky. Nikdy nešiel sám ďalej ako na koniec ulice, no keď nájde na dvore zavraždeného susedkinho psa, vydáva sa na hrôzostrašnú cestu, ktorá mu prevráti celý život naruby.

Christopher je úžasný hrdina a Mark Haddon dojímavo, veľmi vtipne a dokonale presvedčivo opisuje jeho svet.