Hortenzia a tieň

Natalia O´Hara Lauren O´Hara
Verbarium • 2021

Môže človek nechať zmiznúť svoj tieň? Dievčatko Hortenzia sa totiž hnevá, že nie je ani chvíľku sama. Kamkoľvek sa pohne, prenasleduje ju jej vlastný tieň. Všetko po nej opakuje a keď sa začne stmieva...� sa začne stmievať, rastie. Je vysokánsky a zlovestný. Kým však Hortenzia pochopí, že sa ho nemusí báť, ba že ho dokonca potrebuje, musí čeliť jednému strašidelnému stretnutiu. K jej domu sa totiž blížia zlodeji. Čo urobí a kto jej pomôže? Knižka, ktorú spoločne vytvorili sestry Natalia a Lauren O´Hara, vyšla vo Veľkej Británii v roku 2017 ako ich autorský debut. Inšpirovali sa tajomnými príbehmi, ktoré im pred spaním rozprávala ich česko-poľská babička.
Viac

Len pred pár týždňami vyšla kniha Hortenzie a stín. Príbeh o tom, že aj tie temnejšie stránky sú našou súčasťou. Čo vás ale určite dostane, sú prekrásne ilustrácie. Malá Hortenzia žije sama uprostred lesa. Nebojí sa, pomáha zvieratám. Jedinú starosť jej robí vlastný tieň. Zdá […]

Môže človek nechať zmiznúť svoj tieň? Dievčatko Hortenzia sa totiž hnevá, že nie je ani chvíľku sama. Kamkoľvek sa pohne, prenasleduje ju jej vlastný tieň. Všetko po nej opakuje a keď sa začne stmievať, rastie. Je vysokánsky a zlovestný. Kým však Hortenzia pochopí, že sa ho nemusí báť, ba že ho dokonca potrebuje, musí čeliť jednému strašidelnému stretnutiu. K jej domu sa totiž blížia zlodeji. Čo urobí a kto jej pomôže? Knižka, ktorú spoločne vytvorili sestry Natalia a Lauren O´Hara, vyšla vo Veľkej Británii v roku 2017 ako ich autorský debut. Inšpirovali sa tajomnými príbehmi, ktoré im pred spaním rozprávala ich česko-poľská babička.

Mohlo by sa vám páčiť