Čitateľ

Max Seeck
Motýľ • 2020

Dávajte si pozor, o čom píšete. Môže sa to zmeniť na skutočnosť. Fínsky autor Max Seeck, autor mimoriadne napínavých detektívok, prichádza so psychologickým trilerom, v ktorom sa kriminálne príbehy zm...álne príbehy zmenia na mrazivú realitu. V nádhernom dome na brehu mora nájdu mŕtvu ženu vo večerných šatách, s tvárou vykrivenou do strašného hysterického úškľabku. Prípad pridelia detektívke seržantke Jessice Niemiovej a čoskoro vyjde najavo, že slávnostne oblečená žena nie je zďaleka jedinou obeťou. Niekto totiž do bodky nasleduje brutálne zločiny z kníh úspešného spisovateľa. Zločin v Čitateľovi preniká až pod kožu, čo opäť potvrdzuje, že Max Seeck dokáže napísať neobyčajne strhujúce dielo a vždy niečím prekvapiť.
Viac

VYDAVATEĽSTVO: Motýľ SÉRIA: Jessica Niemi (1. diel) ORIGINÁLNY NÁZOV: Uskollinen lukija PREKLAD: Andrej Števko ROK VYDANIA: 2020 ŽÁNER: Detektívka / Psychologický triler POČET STRÁN: 368 VÄZBA: pevná   „Dávajte si pozor, o čom píšete. Môže sa to zmeniť na skutočnosť.“... The post RECENZIA: Max Seeck – Čitateľ appeared first on Prečítané.sk.

Severská literatúra je už vyše dekády pojmom, ktorý sa spája väčšinou s temnou atmosférou, napínavým dejom, morálne diskutabilnými hrdinami a výraznou psychologizáciou. Samozrejme, ide o prílišné zovšeobecňovanie, Škandinávia nie je ani zďaleka postavená iba na trileroch, no prerazili v najväčšej miere. Max Seeck je fínsky spisovateľ, známy práve vďaka žánru krimi, a vydavateľstvo Motýľ[...]

Žáner: severská krimiVydavateľstvo: MotýľSéria: Jessica Niemi Diel: #1Počet strán: 368Väzba: Pevná väzba Originálny názov: Uskollinen lukija Anotácia:Fínsky autor Max Seeck, autor mimoriadne napínavých detektívok, prichádza so psychologickým trilerom, v ktorom sa kriminálne príbehy zmenia na mrazivú realitu.V nádhernom dome na brehu mora nájdu mŕtvu ženu vo večerných šatách, s tvárou[...]

Dávajte si pozor, o čom píšete. Môže sa to zmeniť na skutočnosť. Fínsky autor Max Seeck, autor mimoriadne napínavých detektívok, prichádza so psychologickým trilerom, v ktorom sa kriminálne príbehy zmenia na mrazivú realitu. V nádhernom dome na brehu mora nájdu mŕtvu ženu vo večerných šatách, s tvárou vykrivenou do strašného hysterického úškľabku. Prípad pridelia detektívke seržantke Jessice Niemiovej a čoskoro vyjde najavo, že slávnostne oblečená žena nie je zďaleka jedinou obeťou. Niekto totiž do bodky nasleduje brutálne zločiny z kníh úspešného spisovateľa. Zločin v Čitateľovi preniká až pod kožu, čo opäť potvrdzuje, že Max Seeck dokáže napísať neobyčajne strhujúce dielo a vždy niečím prekvapiť.

Mohlo by sa vám páčiť