Stratená duša

Olga Tokarczuk
Artforum • 2020

Bol raz jeden človek, ktorý veľa pracoval, žil veľmi rýchlo a svoju dušu nechal niekde ďaleko za sebou. Spal, jedol, pracoval, šoféroval auto a dokonca hral tenis... Niekedy mal však dojem, že svet ok... že svet okolo neho je príliš plochý, akoby sa pohyboval po hladkom hárku poznámkového bloku, hárku štvorčekového papiera. Prvá kniha nobelistky Olgy Tokarczukovej, ktorá prehovára k čitateľovi nielen slovami, ale aj obrázkami. Ilustrátorka Joanna Concejo k jej textu vytvorila paralelný príbeh ukrytý v obrazoch. Hlboko dojemná kniha o čakaní, trpezlivosti a všímavosti. Výnimočne krásny knižný zážitok.
Viac

  • Počet strán: 48 strán
  • ISBN13:9788081503115
  • Originálny názov: The Lost Soul

VYDAVATEĽSTVO: Artforum ORIGINÁLNY NÁZOV: Zgubiona dusza PREKLAD: Karol Chmel ROK VYDANIA: 2020 ŽÁNER: Román POČET STRÁN: 48 VÄZBA: pevná   “Keby sa na nás niekto vedel pozrieť zhora, videl by, že svet je plný náhlivo pobehujúcich ľudí, spotených a veľmi... The post RECENZIA: Olga Tokarczuk / Joanna Concejo – Stratená duša appeared first on Prečítané.sk.

Bol raz jeden človek, ktorý veľa pracoval, žil veľmi rýchlo a svoju dušu nechal niekde ďaleko za sebou. Spal, jedol, pracoval, šoféroval auto a dokonca hral tenis... Niekedy mal však dojem, že svet okolo neho je príliš plochý, akoby sa pohyboval po hladkom hárku poznámkového bloku, hárku štvorčekového papiera. Prvá kniha nobelistky Olgy Tokarczukovej, ktorá prehovára k čitateľovi nielen slovami, ale aj obrázkami. Ilustrátorka Joanna Concejo k jej textu vytvorila paralelný príbeh ukrytý v obrazoch. Hlboko dojemná kniha o čakaní, trpezlivosti a všímavosti. Výnimočne krásny knižný zážitok.

Mohlo by sa vám páčiť