Prežil som pochod smrti

Pavel Taussig

Písal sa rok 1981, keď sa Pavel Taussig rozhodol vytvoriť pre svojho staršieho syna k jeho jedenástym narodeninám svoj životopis, ktorého súčasťou boli aj spomienky na koncentračný tábor. On sám mal .... On sám mal totiž presne jedenásť rokov, keď sa ocitol v Auschwitzi. Aj vďaka svojej silnej a nezlomnej vôli prežil hrôzy, ktoré sa tam diali. Neskôr zvládol i ťažké chvíle v táboroch Mauthausen, Melk a Gunskirchen, ako aj obávaný Pochod smrti. Toto je jeho skutočný príbeh tak, ako ho prežíval, keď bol ešte len chlapcom.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788080900731

Kníh o období druhej svetovej vojny je v ponuke obrovské množstvo. Niekomu by sa mohlo zdať, že už ich je až príliš veľa. Ja si myslím pravý opak. Kníh, ktoré upozorňujú na zlo, ktoré sa odohralo, nebude nikdy dosť. Každý príbeh je iný. Presne tak to bolo aj s knihou Prežil som pochod smrti od Pavla Taussiga. Táto … Čítať ďalej Prežil som pochod smrti (Pavel Taussig)

Písal sa rok 1981, keď sa Pavel Taussig rozhodol vytvoriť pre svojho staršieho syna k jeho jedenástym narodeninám svoj životopis, ktorého súčasťou boli aj spomienky na koncentračný tábor. On sám mal totiž presne jedenásť rokov, keď sa ocitol v Auschwitzi. Aj vďaka svojej silnej a nezlomnej vôli prežil hrôzy, ktoré sa tam diali. Neskôr zvládol i ťažké chvíle v táboroch Mauthausen, Melk a Gunskirchen, ako aj obávaný Pochod smrti. Toto je jeho skutočný príbeh tak, ako ho prežíval, keď bol ešte len chlapcom.

Mohlo by sa vám páčiť