Fantázia 2017

Ivan Aľakša Lucia Lackovičová
Fantázia • 2017

Antológia fantastických poviedok žánrov sci-fi, fantasy a horor. Výber poviedok slovenskej literárnej súťaže Martinus Cena Fantázie 2017.Tie najlepšie fantastické poviedky 2017. Kyborgovia a mier na o... a mier na ostrí noža v sýrskom Aleppe, dôchodcovia – tajní agenti vo výslužbe na poslednej misii, vraždiaci staroslovanskí ale aj keltskí démoni, agenti, cestujúci časom, hipsterskí vodníci, ženskí roboti, štátnou mocou a mafiou zneužívaní telepati, kotleby ovládajúce Európu, voodoo zmámení vikingovia, krvilačný hmyz, vlkolaci, víly, nekromanti a čarodejovia v slovenských horách aj mestách, plechový králik s dušou, generál Štefánik ako minister, záhadné tapety alebo tajomstvo farby, prinášajúcej mier, milostný trojuholník naprieč vesmírom...Prečítajte si tie najlepšie fantastické príbehy z 15. ročníka súťaže sci-fi, fantasy a hororových poviedok.Obsah:Lucia Lackovičová: Balansovanie na hrane bilancovania (úvodník) Adam Máčaj: Zmrzačené mesto (sci-fi)Anna Olejárová: Preplatok (sci-fi / horor)Michal Hruškovic: Pichľavý vietor i ostrý ľad (fantasy)Anton Stiffel: Adeptka (sci-fi)Michal Hosťovecký: Zdochlinárka (horor)Jana Tabačková: Ako bez duše (fantasy)Filip Brišš: Sarah (sci-fi)Miro Švercel: Keď spomienky mrú... (sci-fi)Marek Slabej a Marek Brenišin: Jazvy, láska a oceán hnisu (horor)Ivana Molnárová Dubcová: Vymáhač (sci-fi / fantasy)Róbert Hric: Koniec sveta príde skôr (fantasy)Richard R. Senček: Tapetár (sci-fi)Lenka Štiblaríková: Táto krajina nie je pre slabých (fantasy / horor)Richard Zamec: Most Európy (sci-fi) Silvia Zeumerová: Karya (fantasy)Michal Brat: Forrest (sci-fi)Simon Crabak: Starí priatelia (fantasy) Marián Gejdoš: Pán Profesor a záhada mestečka Osamelé (fantasy)Peter Gajdošík: Moja krv (horor)Radka Horniaková: Anička Dušička (fantasy)Martin Petro: Muž, ktorý vymyslel farbu (sci-fi)Tomáš Hrábek: Rež a rúbaj do krve (sci-fi)Norbert Novosád: Jerryho duša (fantasy)
Viac

  • Počet strán: 432 strán
  • ISBN13:9788089823062
  • Séria: Cena Fantázie

Tak a už mám tohtoročnú zbierku Fantázie za sebou. Štýlová obálka od Michala Ivana v sebe okrem predslovu Lucii Lackovičovej a tabuľky s hodnotením…

The post Recenzia: Fantázia 2017 appeared first on inferio.sk.

Antológia fantastických poviedok žánrov sci-fi, fantasy a horor. Výber poviedok slovenskej literárnej súťaže Martinus Cena Fantázie 2017.Tie najlepšie fantastické poviedky 2017. Kyborgovia a mier na ostrí noža v sýrskom Aleppe, dôchodcovia – tajní agenti vo výslužbe na poslednej misii, vraždiaci staroslovanskí ale aj keltskí démoni, agenti, cestujúci časom, hipsterskí vodníci, ženskí roboti, štátnou mocou a mafiou zneužívaní telepati, kotleby ovládajúce Európu, voodoo zmámení vikingovia, krvilačný hmyz, vlkolaci, víly, nekromanti a čarodejovia v slovenských horách aj mestách, plechový králik s dušou, generál Štefánik ako minister, záhadné tapety alebo tajomstvo farby, prinášajúcej mier, milostný trojuholník naprieč vesmírom...Prečítajte si tie najlepšie fantastické príbehy z 15. ročníka súťaže sci-fi, fantasy a hororových poviedok.Obsah:Lucia Lackovičová: Balansovanie na hrane bilancovania (úvodník) Adam Máčaj: Zmrzačené mesto (sci-fi)Anna Olejárová: Preplatok (sci-fi / horor)Michal Hruškovic: Pichľavý vietor i ostrý ľad (fantasy)Anton Stiffel: Adeptka (sci-fi)Michal Hosťovecký: Zdochlinárka (horor)Jana Tabačková: Ako bez duše (fantasy)Filip Brišš: Sarah (sci-fi)Miro Švercel: Keď spomienky mrú... (sci-fi)Marek Slabej a Marek Brenišin: Jazvy, láska a oceán hnisu (horor)Ivana Molnárová Dubcová: Vymáhač (sci-fi / fantasy)Róbert Hric: Koniec sveta príde skôr (fantasy)Richard R. Senček: Tapetár (sci-fi)Lenka Štiblaríková: Táto krajina nie je pre slabých (fantasy / horor)Richard Zamec: Most Európy (sci-fi) Silvia Zeumerová: Karya (fantasy)Michal Brat: Forrest (sci-fi)Simon Crabak: Starí priatelia (fantasy) Marián Gejdoš: Pán Profesor a záhada mestečka Osamelé (fantasy)Peter Gajdošík: Moja krv (horor)Radka Horniaková: Anička Dušička (fantasy)Martin Petro: Muž, ktorý vymyslel farbu (sci-fi)Tomáš Hrábek: Rež a rúbaj do krve (sci-fi)Norbert Novosád: Jerryho duša (fantasy)

Mohlo by sa vám páčiť