Tu, kde bývam

Brenda Rufener
Slovart • 2019

Sedemnásťročná Linden Rose ukrýva tajomstvo. Nemá rodinu ani domov, a tak tajne prespáva v chodbách svojej strednej školy, vďačná za každú noc so strechou nad hlavou. Jediné, čo ju drží nad vodou, je ...�í nad vodou, je jej práca redaktorky školského blogu a najlepší kamaráti, Šunka a Seung. A, samozrejme, nádej na lepšiu budúcnosť. Veci sa však ešte väčšmi skomplikujú, keď jeden deň príde najobľúbenejšie dievča na škole Bea na vyučovanie s poranenými ústami. Linden začne na vlastnú päsť pátrať po tom, čo sa jej stalo, čím sa však vystavuje riziku, že na seba pritiahne pozornosť. A pozornosť je to posledné, čo nepriznaná bezdomovkyňa potrebuje. Linden tak stojí pred ťažkým rozhodnutím - ak má pomôcť spolužiačke, musí sa znovu postaviť vlastnej minulosti, rovnako poznačenej násilím. To však znamená porušiť všetky pravidlá, ktoré si kvôli prežitiu stanovila, a nechať na povrch vyplávať dávno pochované tajomstvá. Komu sa kniha môže páčiť: Realistický, miestami brutálny príbeh osloví čitateľov titulov ako Mŕtve dievča neklame, Charlieho malé tajomstvá alebo Daj mi tvoje meno.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788055637488
  • Originálny názov: Where I Live

Tu, kde bývam je kniha, ktorá sa zaoberá netradičnou témou - bezdomovectvom. Ak hovorím o netradičnosti, myslím tým najmä jej malý výskyt v young-adult, ja osobne som o tejto téme čítala prvý krát. Bezdomovectvo je záležitosť, s ktorou sa v bežno živote stretávame neustále, aj keď len okrajovo. O niektorých veciach je dôležité rozprávať, lebo ľudia ich zvyknú prehliadať, až dokým sa[...]

Sedemnásťročná Linden Rose ukrýva tajomstvo. Nemá rodinu ani domov, a tak tajne prespáva v chodbách svojej strednej školy, vďačná za každú noc so strechou nad hlavou. Jediné, čo ju drží nad vodou, je jej práca redaktorky školského blogu a najlepší kamaráti, Šunka a Seung. A, samozrejme, nádej na lepšiu budúcnosť. Veci sa však ešte väčšmi skomplikujú, keď jeden deň príde najobľúbenejšie dievča na škole Bea na vyučovanie s poranenými ústami. Linden začne na vlastnú päsť pátrať po tom, čo sa jej stalo, čím sa však vystavuje riziku, že na seba pritiahne pozornosť. A pozornosť je to posledné, čo nepriznaná bezdomovkyňa potrebuje. Linden tak stojí pred ťažkým rozhodnutím - ak má pomôcť spolužiačke, musí sa znovu postaviť vlastnej minulosti, rovnako poznačenej násilím. To však znamená porušiť všetky pravidlá, ktoré si kvôli prežitiu stanovila, a nechať na povrch vyplávať dávno pochované tajomstvá. Komu sa kniha môže páčiť: Realistický, miestami brutálny príbeh osloví čitateľov titulov ako Mŕtve dievča neklame, Charlieho malé tajomstvá alebo Daj mi tvoje meno.

Mohlo by sa vám páčiť