Proč ten ptáček z větve nespadne

Jan Skácel
Vyšehrad • 2019

Knížka básní pro děti, které Jan Skácel napsal k obrázkům zvířatek Josefa ČapkaPoetické verše, kterými slavný moravský básník Jan Skácel doprovodil kresby zvířat proslulého malíře Josefa Čapka. Osobně...�ře Josefa Čapka. Osobně se tito dva autoři sice nepotkali, ale ze setkání jejich tvorby vznikla nádherná knížka pro děti.
Viac

  • Počet strán: 48 strán
  • ISBN13:9788076010888

Jan Skácel a Josef Čapek sa nikdy nestretli. Stretla sa ich tvorba. A nebolo to tak, že by básnik napísal verše a potom k nim maliar nakreslil ilustrácie. Nie nie, tu to bolo naopak. V roku 1988 napísal moravský básnik Jan Skácel verše k starším ilustráciám maliara a spisovateľa Josefa Čapka. Toho, ktorého určite každý pozná vďaka Povídání o pejskovi a kočičce. Nie je to jediná ich spolupráca[...]

Knížka básní pro děti, které Jan Skácel napsal k obrázkům zvířatek Josefa ČapkaPoetické verše, kterými slavný moravský básník Jan Skácel doprovodil kresby zvířat proslulého malíře Josefa Čapka. Osobně se tito dva autoři sice nepotkali, ale ze setkání jejich tvorby vznikla nádherná knížka pro děti.

Mohlo by sa vám páčiť