Múzy

Lucia Chrenko
BASE M&I • 2023

Voľné pokračovanie knihy Bohémky zahrňuje štyri hlavné kapitoly, ktoré v sebe skrývajú viacero rozmanitých podkapitol. Táto kniha zaútočí na všetky vaše zmysly. Je ako bonboniéra, v ktorej je každý bo...ktorej je každý bonbón iný, a vy ich môžete postupne ochutnávať v podobe krátkych príbehov o ženách, priateľkách, známych i neznámych, ale aj o maličkostiach, ktoré ženy tešia. Dozviete sa o múzach majstrov cukrárov, stojacich za vznikom ikonických francúzskych a talianskych dezertov ako mille-feuille alebo crepe Suzette. A nájdete v nej tiež jedenásť malých pokladov – sladkých receptov, vtipne vpísaných do tematických okruhov, kde Lucia odhaľuje tajomstvo prípravy domáceho lístkového cesta na tie najlepšie šamrolky a veterníky, alebo skvostného malinového džemu k čerstvým croissantom na raňajky. Autorka vás vo svojej tretej knihe presvedčí, že aj my ženy sme ako dezert! Milé múzy, doprajte si čas – dolce far niente – a nechajte sa zaviesť do vyberaných cukrární, do Malého Ríma a samozrejme do Benátok.
Viac

  • Počet strán: 152 strán
  • ISBN13:9788097317324

Sumár recenzie
Autorku Luciu Chrenko sledujem už od jej prvej knihy Tak ma mama naučila. S knihou Bohémky priniesla čitateľkám aj pohľad na život v Paríži. Voľné pokračovanie nesie názov Múzy. Kniha je rozdelená do štyroch hlavných kapitol, ktoré v sebe ukrývajú ešte viac podkapitol. Príbehy sú rozprávané s ľahkosťou, odpovedá to autorkinmu hlasu z rozhlasu. Dodávajú knihe autentickosť. Okrem rozprávania o móde, umení a cukrárstve obsahuje aj niekoľko receptov. Knihu kladie do popredia jej dizajn a krásne fotografie. Táto útla kniha je vhodná na jedno posedenie alebo na dávkovanie po kapitolách. Je to ľahké čítanie a skvelý darček pre ženy.

Voľné pokračovanie knihy Bohémky zahrňuje štyri hlavné kapitoly, ktoré v sebe skrývajú viacero rozmanitých podkapitol. Táto kniha zaútočí na všetky vaše zmysly. Je ako bonboniéra, v ktorej je každý bonbón iný, a vy ich môžete postupne ochutnávať v podobe krátkych príbehov o ženách, priateľkách, známych i neznámych, ale aj o maličkostiach, ktoré ženy tešia. Dozviete sa o múzach majstrov cukrárov, stojacich za vznikom ikonických francúzskych a talianskych dezertov ako mille-feuille alebo crepe Suzette. A nájdete v nej tiež jedenásť malých pokladov – sladkých receptov, vtipne vpísaných do tematických okruhov, kde Lucia odhaľuje tajomstvo prípravy domáceho lístkového cesta na tie najlepšie šamrolky a veterníky, alebo skvostného malinového džemu k čerstvým croissantom na raňajky. Autorka vás vo svojej tretej knihe presvedčí, že aj my ženy sme ako dezert! Milé múzy, doprajte si čas – dolce far niente – a nechajte sa zaviesť do vyberaných cukrární, do Malého Ríma a samozrejme do Benátok.

Mohlo by sa vám páčiť