Ja, Alfonsina

Joan Negrescolor
BRAK • 2023

Bola považovaná za kráľovnú pedálov. Talianska cyklistická ikona Alfonsina Strada sa začiatkom 20. storočia dostala na titulné stránky novín, keď sa zúčastnila prestížnych cyklistických pretekov Giro ...�ch pretekov Giro d'Italia - napriek tomu, že sa ich mohli zúčastniť len muži. Oceňovaný ilustrátor a spisovateľ Joan Negrescolor pôsobivo vyrozprával príbeh tejto výnimočnej, odvážnej ženy – o jej detstve v talianskej provincii, láske k cyklistike, túžbe po slobode a pôsobivej kariére.
Viac

Sumár recenzie
Na stránke je recenzia na knihu "Ja, Alfonzína" súčasnej autorky. Recenzentka ju hodnotí kladne a popisuje ju ako zaujímavé a výborne napísané dielo. V recenzii sa nachádza podrobný obsah knihy a je v nej vyjadrený názor na štýl a jazyk autorky. Recenzentka odporúča knihu ostatným čitateľom a zhodnotila ju ako intenzívne emocionálny a inšpiratívny príbeh s dokonale vykreslenými postavami. Toto sú ale len niektoré body recenzie. Prečítajte si ju celú na stránke.

Bola považovaná za kráľovnú pedálov. Talianska cyklistická ikona Alfonsina Strada sa začiatkom 20. storočia dostala na titulné stránky novín, keď sa zúčastnila prestížnych cyklistických pretekov Giro d'Italia - napriek tomu, že sa ich mohli zúčastniť len muži. Oceňovaný ilustrátor a spisovateľ Joan Negrescolor pôsobivo vyrozprával príbeh tejto výnimočnej, odvážnej ženy – o jej detstve v talianskej provincii, láske k cyklistike, túžbe po slobode a pôsobivej kariére.

Mohlo by sa vám páčiť