Rodina z domu tieňov

Lisa Jewell
Tatran • 2023

V jedno skoré ráno zavolajú detektíva Samuela Owusu k hroznému objavu na brehu Temže. Našlo sa tam vrece kostí a forenzné vyšetrovanie odhalilo, že nález súvisí s prípadom spred tridsiatich rokov, keď...tich rokov, keď v starom sídle v Chelsea našli troch mŕtvych dospelých a živé bábätko. Aj Rachel Rimmerovú prekvapí nepríjemná správa – jej manžela Michaela zavraždili v jeho francúzskom dome. Miestna polícia ju žiada, aby sa dostavila na vypočúvanie a odpovedala na delikátne otázky o Michaelovej minulosti, Rachel však na ne vôbec nechce odpovedať. Lucy Lambová ušla pred tridsiatimi rokmi po veľkej rodinnej tragédii z Londýna, ale teraz sa konečne vrátila domov. Keď sa s deťmi ako-tak usadí a plánuje kúpiť vlastný dom, jej brat utečie. Lucy tuší, že odišiel, aby našiel chlapca z ich spoločnej minulosti, ktorého tieň ich stále prenasleduje. Všetci nástojčivo hľadajú odpovede na otázky súvisiace s navzájom prepletenými záhadami. Pomaly zisťujú, že ich spája viac, ako si to vedia vôbec predstaviť. Lisa Jewellová v pokračovaní bestsellera Rodina v podkroví potvrdzuje, že je talentovaná autorka. Napísala ďalší strhujúci román o tom, čo všetko sme ochotní a schopní urobiť pre tých, ktorých milujeme – a aj preto, aby sme odhalili pravdu.
Viac

Sumár recenzie
V recenzii na túto knihu sa dozviete, že je plná emocionálnych momentov a nečakaných zvratov. Recenzentka chváli autorku za vytvorenie súčasnej a zaujímavej rodiny, ktorá vás prekvapí svojou autenticitou. Podľa recenzie je táto kniha skvelou voľbou pre tých, ktorí majú radi napínavé príbehy plné životných dilem a trýznivých situácií.

V jedno skoré ráno zavolajú detektíva Samuela Owusu k hroznému objavu na brehu Temže. Našlo sa tam vrece kostí a forenzné vyšetrovanie odhalilo, že nález súvisí s prípadom spred tridsiatich rokov, keď v starom sídle v Chelsea našli troch mŕtvych dospelých a živé bábätko. Aj Rachel Rimmerovú prekvapí nepríjemná správa – jej manžela Michaela zavraždili v jeho francúzskom dome. Miestna polícia ju žiada, aby sa dostavila na vypočúvanie a odpovedala na delikátne otázky o Michaelovej minulosti, Rachel však na ne vôbec nechce odpovedať. Lucy Lambová ušla pred tridsiatimi rokmi po veľkej rodinnej tragédii z Londýna, ale teraz sa konečne vrátila domov. Keď sa s deťmi ako-tak usadí a plánuje kúpiť vlastný dom, jej brat utečie. Lucy tuší, že odišiel, aby našiel chlapca z ich spoločnej minulosti, ktorého tieň ich stále prenasleduje. Všetci nástojčivo hľadajú odpovede na otázky súvisiace s navzájom prepletenými záhadami. Pomaly zisťujú, že ich spája viac, ako si to vedia vôbec predstaviť. Lisa Jewellová v pokračovaní bestsellera Rodina v podkroví potvrdzuje, že je talentovaná autorka. Napísala ďalší strhujúci román o tom, čo všetko sme ochotní a schopní urobiť pre tých, ktorých milujeme – a aj preto, aby sme odhalili pravdu.

Mohlo by sa vám páčiť