Kroniky prachu

Lin Rina
CooBoo • 2021

Police v knižnici sú plné prachu, ale aj úžasných príbehov…Šaty, plesy a hľadanie dokonalého manžela. Presne tak si Animantina matka predstavuje najbližšiu budúcnosť svojej dcéry. Lenže Animant tento ...nže Animant tento svet pozlátka ani trochu nezaujíma. Zo všetkého najradšej sa pohybuje vo svete kníh a realitu sa snaží od seba odohnať čo najďalej pomocou ostrých rečí a sarkazmu. Až kým jej jedného dňa zaklope na dvere a ponúkne možnosť, ktorá jej život prevráti naruby. Ponuke pracovať jeden mesiac v univerzitnej knižnici sa nedá odolať, a tak plná očakávaní opúšťa nudné provinčné mestečko a odchádza do Londýna. Obklopená toľkými knihami sa len ťažko dokáže sústrediť na svoje pracovné povinnosti. Navyše jej už i tak rozptýlenú pozornosť narúša vedúci knihovník - najprotivnejší muž na svete, s ktorým nie je ľahké vyjsť. Napriek tomu sa v nej začínajú prebúdzať city, ktoré nikdy predtým nepoznala. A ani tá najučenejšia kniha jej nedá odpoveď, ako si s nimi poradiť.
Viac

Kroniky prachu sú často prirovnávané k tvorbe Jane Austenovej. Keďže v jej prípade ide o autorku, ktorej diela sú mi pomerne dobre známe, novinka vydavateľstva CooBoo nesmela ujsť mojej pozornosti. Lin Rina ju však v žiadnom prípade nekopíruje. Ústredná hrdinka má síce typické "austenovské" rysy, no inak je svojbytnou, originálnou osobnosťou. A to až natoľko, že občas sa pozastavíte nad jej[...]

Police v knižnici sú plné prachu, ale aj úžasných príbehov…Šaty, plesy a hľadanie dokonalého manžela. Presne tak si Animantina matka predstavuje najbližšiu budúcnosť svojej dcéry. Lenže Animant tento svet pozlátka ani trochu nezaujíma. Zo všetkého najradšej sa pohybuje vo svete kníh a realitu sa snaží od seba odohnať čo najďalej pomocou ostrých rečí a sarkazmu. Až kým jej jedného dňa zaklope na dvere a ponúkne možnosť, ktorá jej život prevráti naruby. Ponuke pracovať jeden mesiac v univerzitnej knižnici sa nedá odolať, a tak plná očakávaní opúšťa nudné provinčné mestečko a odchádza do Londýna. Obklopená toľkými knihami sa len ťažko dokáže sústrediť na svoje pracovné povinnosti. Navyše jej už i tak rozptýlenú pozornosť narúša vedúci knihovník - najprotivnejší muž na svete, s ktorým nie je ľahké vyjsť. Napriek tomu sa v nej začínajú prebúdzať city, ktoré nikdy predtým nepoznala. A ani tá najučenejšia kniha jej nedá odpoveď, ako si s nimi poradiť.

Mohlo by sa vám páčiť