Prešporské srdce

Michal Slanička
Motýľ • 2020

Dve rozdielne mestá, dva (na prvý pohľad) rozdielne príbehy. Prešporok a Kassa odhaľujú najväčší príbeh lásky druhej polovice 19. storočia. Výbuch škorice v medovnikárskej dielni rodiny Skaritzovcov ...iny Skaritzovcov všetko od základu zmení. Smrť berie, láska dáva. Nebyť požiaru, možno by sa medovnikárova dcéra Kristína nikdy s mladým rybárom Jurajom nespoznala. Jej otec si však po dcérinom boku predstavuje Eugena - syna z urodzenej rodiny vinára Balugyaya. Juraj neváha svoje city dokázať hľadaním riečneho zlata, Eugen zas tasením zbrane v džentlmenskom pištoľovom súboji. Tak ako Dunaj odkrýva minulosť zaplavenú štrkopieskami, mladá Frederika žijúca v Kasse postupne odhaľuje, že je v skutočnosti niekým úplne iným. Štvrtý román Michala Slaničku pútavo kombinuje historické fakty s autorovou fantáziou.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788081642395

Michal Slanička sa doteraz prezentoval ako autor súčasných, trendových príbehov okorenených humorom a  erotikou, s ktorými sa dalo ľahko stotožniť. Svojou najnovšou knihou sa odklonil od rozbehnutej trasy a prináša čitateľom romantický - a romantizujúci - román s historickým pozadím. Druhá polovica 19. storočia bola poznačená národným a sociálnym útlakom, hospodárskou krízou či cholerovou[...]

Dve rozdielne mestá, dva (na prvý pohľad) rozdielne príbehy. Prešporok a Kassa odhaľujú najväčší príbeh lásky druhej polovice 19. storočia. Výbuch škorice v medovnikárskej dielni rodiny Skaritzovcov všetko od základu zmení. Smrť berie, láska dáva. Nebyť požiaru, možno by sa medovnikárova dcéra Kristína nikdy s mladým rybárom Jurajom nespoznala. Jej otec si však po dcérinom boku predstavuje Eugena - syna z urodzenej rodiny vinára Balugyaya. Juraj neváha svoje city dokázať hľadaním riečneho zlata, Eugen zas tasením zbrane v džentlmenskom pištoľovom súboji. Tak ako Dunaj odkrýva minulosť zaplavenú štrkopieskami, mladá Frederika žijúca v Kasse postupne odhaľuje, že je v skutočnosti niekým úplne iným. Štvrtý román Michala Slaničku pútavo kombinuje historické fakty s autorovou fantáziou.

Mohlo by sa vám páčiť